Haber

Malatya’da ‘Emekçi Gazeteciler Günü’ etkinliği düzenlendi

Malatya Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği tarafından ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ öncesi etkinlik düzenlendi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyon Derneği tarafından kentte bir otelde düzenlenen ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ etkinliğine tüm siyasi partiler, kent protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Gazetecilik mesleğinin anlatıldığı sinema filmi gösterimi ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Malatya Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, gazeteciliğin çok anlamlı sorumluluklar taşıyan onurlu bir meslek olduğunu söyledi. Medya sektörünün yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra sanal ortamda da etkinliğini artırarak demokrasinin güçlenmesine katkı sağladığını belirten Aydın, “Bu gelişmede en büyük pay, görevini feda eden basın emekçilerine aittir. basının daha ileri gitmesi için maddi beklentiler doğrultusunda haber yapılmamalı hep yapılmalı haktan ve adaletten yana olmalıyız emeği ve emeği geçen tüm basın mensuplarımıza başarılar dilerim Gazetecilik mesleğine gönülden, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir meslek hayatı.Vefat eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyorum.” dedim.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca da Anadolu basınının birçok sorunu olduğunu belirterek, “Basın yasası çıktı ama sancılar var. Bugün televizyon ve radyolar için bir yasa var. Gazeteler. Basın yasası var ama nedense internet haberciliği basın yasasına dahil edildi ve gazetelerde yaygınlaşması öngörülüyordu.Yönetmelik üç dört gün önce hazırlandı. Ancak bu yönetmelikte büyük eksiklikler var. Basın İlan Kurumu Başkanlığı’na görüşlerimizi ilettik. Türkiye’de hiçbir kurum ve kuruluşun göremediği yüzde yüz zam oranı aldık. Ek gelirle birlikte diğer kurum ve kuruluşların zam yapmasını temenni ediyoruz.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve yardımcıları Mehmet Fendoğlu, Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır, Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci birer selam konuşması yaparken, toplantıyı yapan Malatya Valisi Hulusi Şahin. gecenin son konuşması. Gazeteciliğin değerli ve çok zor bir meslek olduğunu söyledi.

Yerel gazetelerin bir şehrin gelişimine dair hem bir hatıra hem de iddia içerdiğine dikkati çeken Şahin, “Malatya’ya geldiğimiz günden beri o hafızayı kullanıyoruz ve Malatya’nın gelişimi ile ilgili yerel gazetecilerimizin hem hafızası hem de iddiası var. Konuyla ilgili geçmişlerindeki iddia, “Hatıralarından ve gelecek vizyonlarından yararlanıyoruz. Malatya’ya destek ve katkılarından dolayı tüm Malatyalı gazetecilerimize teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından gazetecilik mesleğinde 35 yılı geride bırakan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ile Gazeteciler Nihat Abacı, Bülent Yalvaç, Mikail Pelit, Ali Aladağ ve Selahattin Gökatalay’a protokol tarafından plaket takdim edildi.

Gece, toplu fotoğraf çekimi ve müzik dinletisiyle sona erdi. – MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu